Personal Project

Mijn personal Project! Aan het begin van het schooljaar werd ons verteld dat we tijdens het eerste half jaar naast de workshops en het huiswerk, nog een project zelfstandig uit moesten voeren. Dit was het Personal Project. Kwa thema en materiaal werden we helemaal vrij gelaten. Als we na 20 weken maar konden laten zien wat we in huis hadden, een soort sollicitatie naar het tweede half jaar.

Duurzaamheid is al een tijdje erg belangrijk voor mij. En daarom vond ik het interessant om mij daarin te verdiepen. Ik keek de film The True Cost (echt een aanrader!) waar het vooral gaat over het consumeren van kleding. Één stukje sprak mij heel erg aan, dat we ongelukkig worden van materialisme, terwijl ons dagelijks via advertenties telkens wordt verteld dat consumeren al onze problemen op zal lossen.

Ik deed onderzoek naar lievelingskleding, want mij leek het de perfecte oplossing om een lievelingskledingstuk te maken. Maar dit bleken òf kledingstukken die heel dierbaar waren doordat ze gekocht waren op vakantie of gedragen naar een bijzondere gelegenheid als een diploma uitreiking, òf de simpel makkelijk combineerbare kledingstukken als een wit t-shirt en een spijkerbroek.

Misschien moest ik dan een soort serie maken met verschillende lievelingskledingstukken. Ik wilde weten welke kleuren er als kleding het meest worden verkocht, en dat bleken de kleuren zwart, wit, grijs, beige en donkerblauw. Ik vind deze kleuren maar SAAI! Dus hoe kan dat nou? En zo veranderde mijn hele project.

Ik ging onderzoek doen naar kleur en naar de invloed van kleur. Snel uitgelegd maakt rood actief, geel positief en blauw ontspannend. Deze drie kleuren zijn het sterkst. Het karakter van oranje is bijvoorbeeld een mening van de karakters van rood en geel.
Het helpt dus om bepaalde kleuren te dragen als je je actief wilt voelen, of als je positiviteit wilt uitstralen. Een perfecte kleurcombinatie kan eigenlijk niet, want dit is per persoon en per dag weer verschillend. Ik heb veel schetsen en proefjes gemaakt, om uiteindelijk tot het uiteindelijke ontwerp te komen. Het is een simpele witte (neutrale kleur) jurk met knopen, waarbij je zelf vlakken toe kan voegen in de kleuren rood, geel en blauw. Er zijn verschillende grotes zodat de jurk helemaal aan te passen is aan het momen. Door de verschillende texturen komt de kleur letterlijk naar voren.

De stoffen die ik heb gebruikt heb ik uitgezocht bij het sorteerbedrijf Sympany, dat per jaar 2,3 miljoen kilo aan weggegooide kleding binnen krijgt. De knopen komen van een bedrijfje die de knopen niet meer gebruikten in hun productie.

Hieronder het eindresultaat!5 3 4 1 2 6

6 reacties op “Personal Project

 1. You really make it seem so easy along with your presentation but
  I to find this matter to be really one thing which I think
  I’d never understand. It kind of feels too
  complicated and extremely vast for me. I am taking a look ahead in your subsequent post, I will try to get the hang of it!

 2. Hello! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any recommendations? https://www.facebook.com/Vitamin-Shoppe-Coupon-Codes-1880283042254350/

 3. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just
  wondering if you get a lot of spam remarks? If so how do
  you prevent it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated. http://bit.ly/2lZh8pz

 4. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am having problems with your RSS.
  I don’t know the reason why I am unable to join it. Is there anybody else getting identical RSS
  issues? Anyone that knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!! http://ow.ly/qTqn309WHJh

 5. Great post. I’m dealing with some of these issues as well..

 6. Wonderful post however I was wanting to know if
  you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
  Many thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: