Kunstacademie propedeuse blok 2

Een paar weken terug konden jullie al lezen wat ik in mijn eerste blok allemaal had gedaan op school (klik hier als je dat nog niet hebt gelezen!). Ondertussen heb ik blok 2 ook afgerond! En alle punten binnen die te behalen waren, JEJ!

Afgelopen blok hadden we weer net als het eerste blok, elke week een andere workshop. De hele week werd ingericht naar het onderwerp van die week. Workshops, lezingen, gastdocenten. Ik vind het leuk om jullie weer te laten zien wat ik allemaal heb gedaan!
1De eerste week was Mijn huis is mijn lichaam. We deden onderzoek naar wat een huis en lichaam voor onszelf betekent. We gingen met de klas naar de Kazematten, een gangenstelsel onder Maastricht waar de stad door werd verdedigd, hier waren ook een soort schuilkelders en er hebben dus echt mensen ‘gewoond’. Hierna maakten we een collage en schetsen, en uiteindelijk een eindproduct. Ik maakte een jurk die voor mij heel veilig voelt en comfortabel is.
2
Daarna kwam de week met klei. Ik had nog nooit met dit soort klei gewerkt dus dat was eerst wel heel lastig. Het deed niet helemaal wat ik wilde. Ik heb proefjes gedaan om verschillende texturen toe te voegen.
3
Uiteindelijk heb ik een kraag gemaakt. Deze is ondertussen al gebakken en ik wil hem eigenlijk ook nog glazuren.
4
De week Family in form. Ik moest één interessant voorwerp uitkiezen om die week mee te werken. Ik zat al in de trein toen ik de opdracht las, maar vond de dop van mijn fles en dat leek mij leuk om mee te werken. De opdracht was om een familie bij je voorwerp te maken, iedereen verschillend, maar dat ze toch bij elkaar horen. Hier moesten we proefjes voor maken van papier. Later mocht je zelf een materiaal kiezen, en ik koos hout omdat dat goed bij mijn idee paste.
5
Uiteindelijk is dit mijn familie van een vader, moeder en broertje en zusje.
6
Een week lang deden we onderzoek naar kleur. En leerden we zeefdrukken! Zeefdruk is een druktechniek, waarbij de inkt door gaas wordt gedrukt op het te bedrukken object. Elk laagje en elke kleur moet opnieuw worden gedrukt. Het kost veel tijd, maar het is echt super leuk om te doen. Ik heb eerst op papier gedrukt, en later een t-shirt bedrukt!
8
We gingen op excursie naar Amsterdam, en kregen een rondleiding door een wijk ontworpen door de Amsterdamse School. Dit is een stijl met expressieve en fantastische vormen. De praktische kant doet er niet toe, de ramen waren bijvoorbeeld heel klein en op gekke plaatsen. Tegenwoordig is het te onpraktisch maar ook te duur om op deze manier huizen te bouwen. De foto links is in de Burgemeester Tellegenstraat, de foto rechts in de Pastelstraat, beide in Amsterdam Zuid (De Pijp).
9
Ook gingen we naar het Foam, een fotomuseum in Amsterdam. Hier was een tentoonstelling van Hiroshi Sugimoto, bij deze serie leek het alsof hij op reis was geweest om de meest prachtige foto’s te maken. Maar het was wel iets té perfect, hij had de hele set zelf zo bedacht en opgebouwd, inclusief opgezetten dieren.
10
Diep in de nacht, dansen alsof er niemand kijkt. Helemaal opgaan in het moment. Deze dans van beweging en sierlijkheid. Even bevroren door de textiel van Febrik.

En als laatste week hadden gingen we naar een textielfabriek, Febrik (febrik.com). Zij maken gebreide stoffen voor meubels. Wij kregen lapjes stof mee om er eens iets heel anders mee te doen! Door een andere opdracht kreeg ik het woord dansen, en zo ontwierp ik een soort danskostuum.

Tijdens blok 1 en 2 ben ik thuis zelfstandig bezig geweest met mijn Personal Project, dit moest helemaal naast het lesrooster. Ook dat heb ik gehaald! Begin volgende week laat ik daar nog wat meer van zien op mijn blog.

Nu zit ik alweer in blok 3! De klassen zijn veranderd, ik heb niet meer een gemengde klas van Fine Arts en Design, maar nu alleen maar Design. Er zitten nu ook mensen bij mij in de klas die ik nog bijna niet kende, maar het is heel gezellig. En nu heb ik ook een echt rooster! Het komende blok hebben we 3 projecten, omdat we in Design nog moeten kiezen tussen Body, Object en Material. Tijdens dit blok leer ik het verschil.

3 reacties op “Kunstacademie propedeuse blok 2

 1. Somebody necessarily lend a hand to make seriously posts I’d
  state. This is the very first time I frequented your website page and up to now?
  I surprised with the research you made to make this actual
  post incredible. Wonderful job!

 2. Generally I don’t read article on blogs, but I would like
  to say that this write-up very compelled me to
  take a look at and do it! Your writing taste has been surprised
  me. Thanks, very nice post.

 3. I simply couldn’t depart your website prior to suggesting
  that I actually loved the standard information a person provide for your guests?
  Is going to be again often in order to check out new posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: