TAG: Tea

Ik heb een tag ingevuld! Ik drink super veel thee. In Malta dronk ik heel veel thee omdat het water daar vies was, en dan was thee de goedkoopste optie (de limonadesiroop was ook vies). En daarom ben ik in Nederland ook nog meer thee gaan drinken. Het is zo lekker! Zelfs koude thee vind ik lekker. Als ik bezig ben met huiswerk of mijn blog, maak ik eerst een pot thee. En ’s avonds bij de televisie, drink ik ook vaak thee. Toen ik deze tag tegen kwam met thee-vragen leek het mij dan ook leuk om in te vullen! Dus onder het genot van een kopje thee…

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?
Ik heb echt werkelijk geen idee. Ik kreeg als kind al (afgekoelde) thee. En van mijn beppe (oma) kreeg ik koffie-thee, dat was zo heerlijk! Het is thee met koffiemelk.

2. Met wie drink je graag thee?
Met mijn moeder. Maar ook met vriendinnen. Leuk om bij te kletsen. En nu met mijn laptop. ;)

3. Op welke momenten van de dag drink jij thee?
Het liefst elk moment van de dag. Door de weeks drink ik vaak alleen ’s avonds thee, maar als ik vrij heb en in het weekend ook ’s ochtends en ’s middags. Mijn moeder dringt ook super veel thee, dus is er eigenlijk altijd wel een pot hete thee.

4. Wat is je favoriete thee-smaak/soort?
Groene thee, en dan het liefst vanille!

5. Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?
Voor een hele pot. Dus voor wel 5 kopjes thee ongeveer. Ik heb het liefst heel lichte thee. In Malta deden Suus en ik zelfs een hele dag met een zakje.

6. Wat vindt je van high-tea?
Dat heb ik nog nooit gedaan, maar het lijkt mij heel erg lekker, met al die zoete hapjes, taartjes en chocolaatjes. En gezellig natuurlijk.

7. Waar koop jij jouw thee?
Eigenlijk koop ik nooit thee want mijn moeder koopt alle thee. Maar de vanille-thee die ik zo lekker vind, komt van de Lidl. Oh, en nu heeft mijn moeder ook heel lekkere thee gekocht, laatst in Parijs, dat zijn allemaal potjes met losse thee en is ook heel lekker.

8. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?
Een nieuw smaakje vind ik wel leuk om te proberen, maar smaken als aardbei met slagroom en speculaas vind ik maar raar.

9. Hoe bewaar je jouw thee?
We hebben thuis een heel laadje vol met thee.

10. Heb je een aparte thee doos voor gasten?
Ja! Meerdere zelfs.

11. Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?
Vanille is al echt mijn lievelingssmaak, maar vanille-kokos lijkt mij ook wel erg lekker! :)
hot tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: