Alexandra Frida

Tijdens de New York Fashion Week dit jaar las ik een artikel over Alexandra Frida, zij had daar (als enige Nederlander) haar collectie geshowd! Super gaaf, ik ging haar site en collecties bekijken, en vond haar super tof.

En nu opeens had iemand van mijn opleiding een lezing door haar geregeld! Dus afgelopen vrijdag heb ik Alexandra Frida ontmoet! Het was echt super gaaf. Ze heeft helemaal verteld over haar verhaal.  annaJe ziet het eigenlijk al meteen, de heel gave print. Dit is de Frida print, en is geïnspireerd op Alexandra haar sprookjeswereld, dat ze samen met haar oma (Frida) heeft bedacht. De print is een verenprint, maar daar is eigenlijk bijna niets meer van te zien. De boodschap die Alexandra met haar kleding over wil brengen, is dat je je dromen achterna moet gaan, en moet waarmaken – “chase your dreams”. De verenprint is een terugkomende print in haar collecties, en staan voor de veren die ze je geeft om je dromen waar te kunnen maken.Alexandra_Frida

Dit is Alexandra! Ze heeft gestudeerd aan het AMFI, en heeft daarna haar master gedaan op Artez in Arnhem. Daarna is ze al vrij snel begonnen met haar eigen label, omdat ze werd gevraagd om een collectie op de Amsterdam Fashion Week te showen. Daarna ging het heel snel met haar label, en nu heeft ze een heel team waar ze mee werkt.
alexandrafrida-campagne-
Al de collecties van Alexandra Frida zijn geïnspireerd op een karakter uit Alexandra haar eigen sprookjeswereld. Beide foto’s van dit artikel zijn van de collectie ANNA.

” In ANNA komt het meisje en de vrouw samen, een speelveld voor karaktereigenschappen van alle leeftijden. De volwassen vrouw, poëtisch en dominant, met een leven vol ervaring straalt trots uit en heeft een klassiek voorkomen. Rijke stoffen en zachte kleuren komen terug in de jassen, blazers en kniehoge rokken. Door de extravagante avondjurken is de volwassen ANNA nooit underdressed.
De jonge ANNA biedt een veel dromeriger aanblik. Levendig, rauw en fris spelen de hoofdrol in haar karakter. De casual items, stoutmoedig en speels zijn gecombineerd met 3D-printnagels en kleurrijke sokken. Lange rokken, bombers en stoere tops maken deze avontuurlijke collectie compleet. ” – Tlivestylec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: