Picture diary: Oktober I

De eerste Picture diary van oktober alweer! Afgelopen week was ik naar Schiermonnikoog met school. Ondanks dat er van alles heel slecht geregeld was, heb ik het toch leuk gehad. Ik heb genoten van het prachtige eiland en het heerlijke weer. :) Kijk mee naar de foto’s!foto 01 Maandag gingen we gewoon naar school. Dinsdag op naar Schiermonnikoog! Een boottochtje en we waren er zo. We zaten heerlijk op het dek van de zon te genieten. :)foto 02
Aangekomen op Schiermonnikoog kregen we meteen een fiets, daarna fietsten we met zijn allen naar de kampeerboerderij. We kregen de opdracht om een kunstwerk te maken, en daarna hadden we vrije tijd om inspiratie op te doen. Suus en ik gingen naar de duinen en het strand!foto 03
’s Avonds kwamen er twee mensen op de kampeerboerderij die ons vanalles vertelden over het eiland. En ze hadden letterlappen en andere handwerkjes mee. De letterlap is van 1877 / 1878, en is door een meisje van 16 jaar gemaakt! De meeste lappen die zo oud zijn, zijn in vale kleuren, maar deze is juist met heel heldere kleuren.foto 04
Woensdag gingen we een fietstocht maken, met een echte boswachter! Hij vertelde helemaal gepassioneerd over allemaal leuke bloemen en plantjes en over de kwelder. Het bloemetje rechts is heel zeldzaam maar groeit op Schiermonnikoog juist heel veel. Er was ook een soort paracetamolplant, maar daar kreeg je wel weer heel erg buikpijn van. En er waren kleine besjes, waar net zoveel vitamine C in zat als in 6 sinaasappels! Dat noem je nog eens powerfood.
foto 05
Er lopen ook allemaal koetjes. Na de tocht lekker even uitrusten buiten in het zonnetje! :)foto 06
Ook gingen we naar een soort museum over Eilandertaal, en ze hadden Tomke in het Schiermonnikoogs!foto 07
’s Avonds ‘uit eten’. ;) Daarna even wat warmer aankleden, en naar het strand! Het licht was prachtig, maar dat is zo moeilijk op de foto te krijgen.foto 08
Donderdagochtend gingen Suus en ik al vroeg naar het strand, om spullen te verzamelen voor de opdracht. Ik ging jutten!
foto 09
De hele tafel vol met mijn jutspullen. De hele middag ben ik bezig geweest met de opdracht. En ’s avonds hielp ik met koken in de kampeerboerderij, we aten couscous, lekker!foto 10
Ik had mijn hardloopschoenen meegenomen, anders zou mijn schema weer in de war komen. :) Dus ging ik vrijdagochtend hardlopen! Echt leuk want het is er prachtig en omdat het vroeg was was het nòg stiller. Het was mijn 17e training en ondertussen heb ik alweer 18 trainingen gehad. Het gaat echt goed!foto 11
Vrijdag maakten we foto’s van ons eindproduct en brachtten we het naar de expositieruimte. Mijn kunstwerk staat vooraan! De jutjurk. Ik vertel in deze Picture diary nog niet zoveel over de opdracht, omdat ik er deze week nog een artikel over wil schrijven.foto 12
De héle week dronken we Rivella Cranberry. We kwamen op de kampeerboerderij en toen stond er meteen een hele stapel sixpacks flesjes, en toen deze op dreigde te raken was het alweer aangevuld. Onbeperkt Rivella drinken! Heel erg lekker deze nieuwe smaak. :) En ’s avonds deden we met een groepje het Weerwolvenspel! :D Ik heb zelfs één keer gewonnen als weerwolf, hihi. :)foto 13
Vrijdagavond gingen we naar het strand voor een kampvuur, het was echt super hoog. We hadden allemaal lekkere hapjes en drankjes mee, en marsmallows. :) De opdracht was klaar dus tijd voor ontspanning, het was heel gezellig. :)
foto 14
Zaterdagochtend moesten we de kampeerboerderij opruimen, en daarna hadden we nog wat vrije tijd. We gingen kijken bij de bunker met uitzicht over het hele eiland!foto 15
En weer verder op het fietsje. We hebben echt super veel gefietst. :) We gingen nog even lekker lunchen in het dorp.foto 16
En toen was de opening van de expositie! Op de foto links mijn polaroid, die bij het kunstwerk hing. We kregen een sterk drankje, en na een korte speech was de expositie geopend. :)foto 17
Daarna hadden we onverwachts nòg wat vrije tijd, dus besloten we even op een terrasje te gaan zitten met lekkere koffie en cheesecake, jammie! En we gingen alweer naar de boot. Terug naar huis! Het was een heel intensieve week, dus eigenlijk was ik wel blij dat we weer naar huis gingen.foto 18
En gister was het dierendag. Lieve Dyo! Ik had niet eens een kadootje, oeps. Ach de laatste twee keer dat ik hem een kadootje gaf kon hij het niet echt waarderen. Vorig jaar een botje in de vorm van een krokodil, maar daar heeft ie nog steeds geen hap van gehad. En met zijn verjaardag een piepding, maar daar snapt ie niks van, haha! :)foto 19
En ik ging nog op verjaardagsvisite! De moeder van Suus was jarig. :) Heel gezellig om Suus haar familie eens allemaal te zien!

Een reactie op “Picture diary: Oktober I

  1. Leonie on 5 oktober 2015 at 10:25 said:

    Super leuke foto’s Riemke! Was gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: