Opdracht Wad & design

Vorige week zat ik dus op Schiermonnikoog met school. Dat was allemaal voor een project, Wad & design. Van te voren wisten we alleen dat we een kunstwerk gingen maken voor een expositie, en we hadden een mailtje gekregen met wat je mee moest nemen: ‘materiaal waar je graag mee werkt’. Oh, dat is wel heel ruim! Ik had verfspullen, tekenspullen, naaispullen, katoen en een lijmpistool meegenomen.

Dinsdag bij aankomst kregen we de echte opdracht pas. We moesten een icoon maken voor Schiermonnikoog. Het ging allemaal heel erg om het concepueel denken, dat er een goed verhaal achter je kunstwerk zat. En eigenlijk moest je eind van de middag al een idee hebben. Nou dat was nog heel lastig! Suus en ik waren leuk naar het strand geweest voor inspiratie. Maar bij het gesprekje over onze ideeën wist ik het niet zo goed. Gelukkig zat ik bij nog een paar aardige meisjes in het groepje, en omdat ik had gezegd dat ik het strand leuk vond, zei één van die meisjes dat ik misschien iets met jutten kon doen. Hier ben ik op verder gaan denken, maar een erg concreet idee was er nog niet.
jutten, schiermonnikoog, jurk, ontwerp, design, wad, en, strand, stempel, bedrukken, schelpen, afval, recyclen De eerste nacht ging ik vroeg op bed, maar veel bleven in de woonkamer spelletjes doen. Door het lawaai kon ik niet slapen en ik lag zo te woelen, ik ging maar over de opdracht nadenken. En toen schoot het opeens te binnen! Ik wilde spullen gaan verzamelen op het strand, jutten, en die gebruiken als stempels om de stof te bedrukken. We moesten steeds overleggen met de kunstenaars die het project Wad & design leidden, maar ook zij vonden het een leuk idee. Het zou een jutjurk worden! Dus moesten er ook nog grote zakken in, zodat je de gevonden jutspullen kon bewaren.

Donderdag ben ik met Suus naar het strand geweest en ging ik jutten. Ik vond niet heel bijzondere dingen, maar het was zo leuk! Als je afval in een stad vind denk je al gauw, waarom heeft niemand die rotzooi opgeruimd? Als je afval op het strand ziet, ga je je afvragen wat voor verhaal erachter zit, waar het vandaag komt, en hoe komt het toch op het strand van Schier. Ik vond het heel interessant! In mijn zak kwamen stukjes touw, een plastic bekertje, schelpen, spijkers, dopje van een flesje, een groot ding waarvan ik nog steeds niet weet wat het is, en nog veel meer.

Met de kleuren blauw, geel er rood ben ik ermee gaan stempelen. En wat een leuk resultaat! Ik maakte twee prints, eerst een drukke met allemaal verschillende voorwerpen, daarne een rustige met ‘het grote onbekende ding’. Toen de verf gedroogd was heb ik er een jurk van gemaakt!

Het eindproduct moest op de foto gezet worden voor de expositie, en toen heb ik zelf ook even heel wat foto’s gemaakt. Kan weer leuk in mijn portfolio, en op de blog natuurlijk! ;)
Lieve Suus was mijn model, dankjewel Suus!jutten, schiermonnikoog, jurk, ontwerp, design, wad, en, strand, stempel, bedrukken, schelpen, afval, recyclen
De jutjurk.
Een jutjurk als canvas voor de schatten van de zee.jutten, schiermonnikoog, jurk, ontwerp, design, wad, en, strand, stempel, bedrukken, schelpen, afval, recyclen
Ontwerper en model, hihi. :) En rechts alle jutspullen die ik had gevoden!jutten, schiermonnikoog, jurk, ontwerp, design, wad, en, strand, stempel, bedrukken, schelpen, afval, recyclen
Het strand is een typerend en aanwezig deel van het eiland. Bijzonder aan de strandervaring zijn de aangespoelde spullen. Het avontuur van deze schatten is de inpiratie van de jutjurk.
jutten, schiermonnikoog, jurk, ontwerp, design, wad, en, strand, stempel, bedrukken, schelpen, afval, recyclen
De jutjurk, vooraan bij de expositie!

waddesignfestival.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: