Eerste stagedag bij Charles & Ron

Maandag was mijn eerste stagedag bij Charles & Ron! Vrijdag waren Suzanne en ik al even langsgeweest en kregen we een rondleiding, maar maandag begon de stage echt. Ik was wel een beetje zenuwachtig, helemaal toen de bus ook nog eens een kwartier vertraging had (wat hier heel normaal is, maar wel vervelend is als je een afspraak hebt). Net iets over 10 kwamen we aan bij de stage. Ron is naar Nederland voor zaken, Charles is er wel en Carrol is de naaister.

Suzanne mocht handwerk doen, ze moest een band aan een soort poncho stikken, met de hand. Ik mocht ontwerpen! Ik raakte even in paniek, zou ik het wel goed genoeg doen? Maar Charles had echt een opdracht voor me. Er was een klant en zei wilde graag een trouwjurk, en ze had plaatjes meegenomen met wat voor stijl ze graag wou: een open rug en een rok die boven strak zit en dan wijd uit loopt. Dus heb ik twee ontwerpen gemaakt! :) Later mocht ik ook nog een jurk voor de moeder van de bruid tekenen, maar dat ging niet zo goed, omdat dat in Nederland heel anders gaat dan in Malta. Maar omdat Ron Nederlands is, snapte Charles het wel!

Het eten was wel heel vreemd, de stage duurde maar van 10 uur tot half 2, maar we hadden geen pauze. We vroegen Carrol er in de auto naar, maar ze luncht nooit! Ze nam ’s ochtends ontbijt (vast heel uitgebreid dan), en nam rond 3 uur pas weer een sandwich of wat lekkers en rond 6/7 uur ging ze avondeten. We krijgen dus geen pauze, ook niet als de dagen straks langer worden, dat wordt voor Suzanne en mij een heel nieuw ritme aanleren!

Ik heb een paar foto’s gemaakt van het atelier en wat ik had getekend.foto 01
Dit zie je als je naar binnen loopt! Hier worden de klanten ontvangen.foto 02
Dan ga je met een trappetje naar beneden en kom je in het atelier!foto 03
Onder het raam zat ik te tekenen.4
Dit was een ontwerp dat Ron of Charles al had gemaakt, en één van de plaatjes die de klant had meegenomen.5
En dit waren mijn ontwerpen! Ik was er wel onzeker over, maar Charles vond ze mooi dus ik was helemaal blij, haha. :)
foto 06
En een foto van Suzanne aan het werk! :)

Gister, dinsdag, heb ik allemaal pluisjes en draadjes van een avondjurk afgeknipt, ik heb patronen overgenomen en uitgeknipt, en ik een jurkje voor een flower girl (bruidsmeisje) ontworpen.

Charles en Carrol zijn super aardig, deze stage is nu al zo leuk!

Een reactie op “Eerste stagedag bij Charles & Ron

 1. Gertrude de Goede on 28 januari 2015 at 19:44 said:

  Hallo Riemke en Susanne,
  Wat geweldig dat jullie bij echte ontwerpers mogen en kunnen stage lopen. Ik hoop dat je heel veel gaat leren en dat je er ook heel veel van gaat genieten!
  Zet hem op, geloof in jezelf!
  Groet,
  Gertrude de Goede
  Friesland College

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: