School?!

Hier ben ik weer… Na drie dagen kan ik eindelijk weer inloggen. Geen idee wat er nu aan de hand was. Ik kon wel naar mijn blog kijken, maar inloggen lukte niet. Dus kon ik ook geen artikelen plaatsen. Maar ik ben terug

Zoals ik in mijn eerste artikeltje al vertelde, zit ik op het MBO en doe ik de opleiding ModeDesign. Ik zit nu midden in het eerste jaar. En ik wil jullie vertellen hoe deze opleiding een beetje gaat en wat ik al gemaakt heb. Ik loop gewoon even de vakken langs.

Kleding maken
Dit vak hebben we altijd in het atelier, dat is een grote werkruimte waar je achter de naaimachine kan. We krijgen steeds een opdracht en moeten die dan zelfstandig uitwerken.

Mijn mascotte. Dit is het eerste wat ik gemaakt heb. De opdracht was om een mascotte te maken die je door de opleiding heen zou helpen.

Een wijde blouse/top, mijn eerste kledingstuk! Hier draagt mijn zusje de blouse.

Een ceintuur

Modevorming
Eigenlijk is dit gewoon tekenen. In de eerste periode leerden we modellen tekenen. En daar moesten we dan kleding op tekenen.
We zijn nu bezig met een rok. Deze rok gaan we maken en dragen tijdens een modeshow! We konden uit 3 verschillende trend kiezen en ik heb gekozen voor “Cultural expression”. Veel blauw en printjes. Ik wil de verftechniek Batik gebruiken. Dat is een japanse verftechniek waarbij je de stof bijvoorbeeld bind, vouwt en draaid, en daardoor blokkeer je sommige delen stof, waardoor er leuke patronen in de stof komen. Als hij af is, over ongeveer 3 weken, dan zal ik het laten zien!

Collage


Ontwerpen

Coupetekenen
Bij coupetekenen leren we patroontekenen. In het begin was dit heel erg moeilijk. De docente was niet aardig en ik werd gek van al die lijntjes. Maar gelukkig begon ik het na een tijdje te snappen en viel het toch best mee. En het is ook leuk dat ik nu zelf een patroon kan maken, wat ik dan ook weer kan uitwerken naar een echt kledingstuk!

Patronen van rokken

Technische workshops
Bij deze les krijgen we allemaal kleine workshops om de technieken te leren. Bijvoorbeeld een rits, een knoop met knoopsgat of een zak. Deze technieken kunnen we dan weer toepassen met het maken van kledingstukken!


Bovenkant rok met een knoop en rits, en een stekenlap

Opstikzak met als thema Kerst

Warenkennis
Dat er zoveel stoffen waren! En dat moeten we allemaal uit ons hoofd leren. Erg lastig, want behalve kleur vind ik alle stoffen nog op elkaar lijken. En meestal zegt de kleur niks… Gelukkig heb ik nog een paar jaar om het allemaal te leren.


Stoffenkaart

Dat waren wel de belangrijkste vakken! Natuurlijk hebben we ook nog gewoon Nederlands en rekenen, en we krijgen nog Engels.

Ik vind het een superleuke opleiding! (: Ik zal jullie nog wel vaker wat laten zien over mijn opleiding & wat ik allemaal maak.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Liefs, Riemke  ♥

2 reacties op “School?!

 1. danoushka on 24 oktober 2013 at 20:58 said:

  dit lijkt me echt een hele leuke opleiding ! zou ik mogen vragen op welke school je deze opleiding volgt en waar die school zit ?

  alvast bedankt

  • Ik volg deze opleiding op het Friesland College in Leeuwarden! Maar volgens mij zijn er wel meer van dit soort opleiding in Nederland.
   Liefs,
   Riemke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Jetpack
%d bloggers op de volgende wijze: